Leiding op Zomerkamp

Als je 18 jaar of ouder bent en het lijkt je leuk om een (halve) week een groep van ongeveer 10 kinderen te begeleiden bij een fantastische week Zomerkamp, dan kun je je opgeven als leiding.

Als je gym- of dansles geeft en de kinderen uit jouw les gaan op kamp, is het natuurlijk leuk om met ze mee te gaan. Of misschien zijn er kinderen uit de buurt die op kamp gaan. Want je hoeft geen ervaring te hebben met gym of dans om je op te geven als leiding. Je gaat hoe dan ook een geweldige week beleven! Ken je geen kinderen die op kamp gaan, is dat ook geen probleem. Bij het kopje "Leiding aangeboden" kan je een berichtje plaatsen. Verenigingen zonder leiding kunnen jou dan vragen om mee te gaan. 

Leiding zijn is een fantastische en ook verantwoordelijke taak. Je krijgt de leiding over een tent met daarin gemiddeld 8 tot 10 kinderen, binnen een bepaalde leeftijdsgroep. Deze tent staat in een 'dorp'. Elk dorp bestaat uit ongeveer 10 tenten. Je bent als leiding dus niet alleen! Naast de leiding zijn er twee stafleden die weten hoe alles werkt en zij helpen jou om je taak als leiding zo prettig mogelijk, en met zoveel plezier als mogelijk, te vervullen. Een dorp kan dus bestaan uit 90 kinderen, 13 leiding en 2 stafleden.

Voor de kinderen in jouw tent ben jij het eerste aanspreekpunt. Jij zorgt er voor dat ze 's morgens op tijd gewekt worden, zit met de kids aan tafel als er gegeten wordt (of je smeert de boterhammen tijdens de picknick:-)) en helpt ze met alle dagelijkse dingen. Daarnaast gaan jullie met het hele dorp allerlei leuke dingen doen. Dan ben je ineens de schurk die de kaartjes af gaat pakken van de kinderen tijdens een bosrenspel, ga je verkleed als mafketel en moeten alle kinderen raden wat er niet "klopt" aan jou of word je bedolven onder 10 kids die in het zwembad op je nek klimmen.  

Als de kinderen in de tent liggen na een drukke dag en ze slapen bijna allemaal, kan het dorp worden "overgedragen" aan de nachtwacht en begint het nachtprogramma voor de leiding en staf. 'Achter de heuvel', waarop alle leiding (behalve Sjokaleiding) en staf slaapt, speel je met alle leiding en staf van het hele kamp een spel. Hierna is er nog tijd voor een drankje en een dansje, totdat je zelf naar bed gaat. 's Morgens word je gewekt door de kampleider of de nachtwacht en begint de dag weer met het wekken van de kids. 

Als leiding ben je op zondag (of op woensdag, 2e helft Sjoka) al om 13.00 uur welkom, de deelnemers vanaf 14.30u. Je hebt dan de tijd om je eigen tent op te zetten en/of om kennis te maken met de stafleden van jouw dorp. De week eindigt, net als voor de deelnemers, op zaterdag na de sluiting (rond 12.00u). 

LET OP: Wil je graag mee als leiding van de MIKA's (12 t/m 15 jaar)? Dan geldt een streefleeftijd van 21 jaar of ouder. Voor alle andere doelgroepen is de minimum leeftijd van leiding 18 jaar of ouder. 

Enthousiast geworden? Plaats dan een berichtje bij Leiding aangeboden. Je kunt ook even kijken onder het kopje Leiding gevraagd. Vaak zijn verenigingen nog op zoek naar extra leiding voor hun kinderen aankomende zomer. 


Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar leiding@zoka.nl en wij nemen contact met je op.