Zo doen we dat

Halen &
Brengen

Tijdens openingen en sluitingen van een kampweek kan het erg druk zijn op en rond het kampterrein. Daarom wat praktische informatie, zodat alles soepel verloopt.

Adres

  • Lage Bergweg 6A te Beekbergen.
  • Voer voor navigatie Lage Bergweg 6 in. 

Brengen

  • Zondag 14:00 uur. Kampterrein open.
  • Zondag 15:30 uur. Opening van de kampweek.

Ophalen

  • Zaterdag 09:30 uur. Kampterrein open.
  • Zaterdag 10:30 uur. Sluiting van de kampweek.

Een kampweek begint voor Joka’s, Tika’s, Mika’s en Ouka’s op zondagmiddag. Vanaf 14:00 uur zijn de deelnemers met hun wegbrengers van harte welkom. 

Op het kampterrein staan bij aankomst onze gastvrouwen en -heren iedereen op te wachten om te vertellen in welk tentendorp de deelnemers zullen slapen. Bij hen kun je alle zomerkampse vragen kwijt. Om 15:30 uur is de grote opening in het Amfitheater. Tussen 14:00 uur en 15:30 uur maken de deelnemers in hun eigen dorp kennis met de leiding en stafleden. Ze leggen hun spullen in de tent en ontmoeten de andere deelnemers.

Voor de feestelijke opening verzamelen we iedereen om 15:30 uur in het Amfitheater. De dorpen laten hun yell horen en alle stafleden worden voorgesteld. We zingen voor het eerst het kamplied, dat uiteraard bij het thema past en de week is geopend!!!

Na deze opening is er nog even gelegenheid voor de wegbrengers om gedag te zeggen, daarna gaan de deelnemers meteen een spel doen en gaan de wegbrengers naar huis. Wij verzoeken je zowel bij aankomst als vertrek de aanwijzingen van onze parkeerders op te volgen. 

Einde van de week

De grote sluiting op zaterdagochtend is om 10:30 uur. De week is dan echt afgelopen. De ophalers zijn vanaf 09:30 uur welkom op het kampterrein om hun kind / kleinkind / broer of zus weer op te halen. Tussen 09:30 uur en 10:30 uur kunnen de tassen worden ingepakt. Om 10:30 uur zitten we nog één keer met z'n allen in het Amfitheater en laten de kinderen enthousiaster dan ooit horen hoe ze van hun week genoten hebben door het zingen van liedjes en het dansen van de kampdans. 

Het is niet de bedoeling dat ouders hun kinderen al mee naar huis nemen vóór de sluiting. De kampweek is voor iedereen pas echt afgelopen ná de sluiting. Dit is rond 11:15 uur. De sluiting hoort er voor de deelnemers echt bij! 

Sjoka eerste helft (zo t/m wo)

Brengen:
Zondag 14:00 uur. Kampterrein open.
Zondag 15:30 uur. Opening van de kampweek.

Ophalen:
Woensdag 10:00 uur. Kampterrein open.
Woensdag 11:00 uur. Sjoka-sluiting.

Onze deelnemers van 6 tot 8 jaar komen in plaats van een hele week, een halve week op kamp.
In een aantal weken is er Sjoka-kamp in de eerste helft van de week, het brengen van de Sjoka's is hetzelfde als voor de rest van de deelnemers, op zondagmiddag vanaf 14:00 uur. Ze gaan echter weer naar huis op woensdagochtend. De sluiting is op woensdag om 11:00 uur. Ouders zijn vanaf 10:00 uur woensdagochtend welkom op het terrein. 

Sjoka tweede helft (wo t/m za)

Brengen:
Woensdag 14:00 uur. Kampterrein open.
Woensdag 15:00 uur. Sjoka-opening.

Ophalen:
Zaterdag 09:30 uur. Kampterrein open.
Zaterdag 10:30 uur. Sluiting van de kampweek.

Voor Sjoka’s die de tweede helft van de week komen, duurt de kampweek van woensdagmiddag tot zaterdagochtend. De Sjoka’s hebben dan hun eigen opening op woensdag om 15:00 uur. Deelnemers en leiding zijn op woensdagmiddag vanaf 14:00 uur welkom. De sluiting voor de Sjoka's is tegelijk met de grote weeksluiting van alle deelnemers. 

Gevonden voorwerpen

Aan het einde van een kampweek blijven er behoorlijk veel spullen van deelnemers liggen. Dit kan voorkomen worden door op de dag van vertrek een bezoekje aan de blokhut te brengen. Daar worden gedurende de week alle zwervende artikelen verzameld. Ook is er vaak een tafel in het dorp waar verloren voorwerpen teruggevonden kunnen worden. Mochten er thuis bij het uitpakken van de bagage dingen missen, dan is een telefoontje naar het kampterrein een kleine moeite.

Tevens is het mogelijk om een mailtje te sturen naar gevonden@zoka.nl. We wijzen erop dat we alleen waardevolle dingen bewaren, zoals turnpakjes, knuffels, schoenen, fototoestellen en sieraden. De spullen kunnen op afspraak opgehaald worden, we kunnen de spullen terugsturen op kosten van de eigenaar of meegeven aan een iemand die in de buurt woont. Aan het einde van de zomer gaan alle niet opgehaalde spullen naar het goede doel. Tip: zorg dat alle waardevolle spullen voorzien zijn van een naam en telefoonnummer.

vuur
Niet is te gek!