Goed geregeld

Behind
the
scenes

Tot 2021 zijn de zomerkampen onder de vlag van de KNGU georganiseerd. Sinds maart 2022 staan de zomerkampen op eigen benen en worden ze georganiseerd onder verantwoording van Stichting ZOKA. 

De zomerkampen bestaan al meer dan 60 jaar! Het grote en bosrijke kampterrein leent zich perfect voor het samenkomen van meer dan 2500 kinderen verdeeld over zeven weken. Al meer dan 60 jaar wordt het kamp volledig gedragen en gerund door vrijwilligers.

Al meer dan 60 jaar ervaring, al meer dan 60 jaar idolaat van sport, turnen, dansen en recent ook freerunnen. Al meer dan 60 jaar gepassioneerd om dit over te dragen en hier ook in de zomer op een luchtige en ongedwongen manier mee bezig te zijn. Al meer dan 60 jaar bewust van goede kwaliteit in materiaal en begeleiding van een nieuwe generatie actievelingen. 

SummerMoves Zomerkampen zijn zeven zomerse weken lang actieve, sportieve en gezellige weken waar kinderen de tijd van hun leven beleven. Je kind komt in een groep met leeftijdsgenoten en gaat allemaal leuke activiteiten doen onder deskundige en enthousiaste begeleiding.

Waarom doen we wat we doen?

 • Missie:  “SummerMoves Zomerkampen creëert een buitengewone beleving voor iedere deelnemer in een veilige omgeving.”

Dat is wat SummerMoves Zomerkamp jaarlijks wil bereiken. Het buitengewone plezier van de deelnemers staat bij ons centraal en we dragen zorg voor een sociaal veilig klimaat. Er zijn elke kampweek EHBO-staf, geschoolde trainers in de gym- en danszaal en nachtwacht aanwezig voor de fysieke veiligheid.

Dit bereiken we door: in de natuur te spelen, te bewegen en samen het SummerMoves gevoel te beleven waarbij deelnemers en begeleiders zichzelf kunnen zijn. Mogelijk gemaakt en laagdrempelig door de creatieve, sterke en ervaren organisatie met bekwame en betrokken vrijwilligers, waar ruimte is om je door te ontwikkelen.

drinkbeker

Waarom SummerMoves?

Naast dat deelname aan een kamp ontzettend leuk is, levert het je kind ook nog een aantal (misschien onverwachte) voordelen op voor in zijn of haar latere leven. 

 • Ongedwongen setting om nieuwe vrienden te maken.
 • Uit ervaring weten we dat bij ons vriendschappen voor het leven starten.
 • Met elkaar veel dingen mee maken en doen.
 • Turn/Dans/Freerun skills en techniek verbeteren.
 • Stimuleren van zelfstandigheid en zelfstandig handelen.
 • Vergroten van zelfvertrouwen en
 • Andere omgeving doet wonderen.
 • Vergroten van een flexibele houding doordat het anders is dan thuis.
 • Autonomie ervaren door los van ouders te zijn.
 • Zelf beslissingen nemen. (bv waar geef ik mijn zakgeld aan uit, wat trek ik aan, is dit warm of koud genoeg, doe ik aan deze activiteit die ik eigenlijk een beetje eng vind mee?)
 • Vergroten samenwerkingsvaardigheden bij bv corvee, of tent opruimen.
 • Gevoel van wederkerigheid neemt toe: Ik help jou, jij helpt mij.

Organisatie

SummerMoves Zomerkampen valt onder verantwoording van Stichting ZOKA. De kampcommissie is het uitvoerende orgaan van de stichting.

Het hele jaar door zijn er vrijwilligers bezig met de organisatie van de zomerkampen. Van het stichtingsbestuur en de kampcommissie tot en met leiding en staf tijdens de kampen.

In november wordt het jaarthema bepaald voor en door de programmacommissies, daarna gaan zij aan de slag met het programma. Vanaf dan draait ook de promotiecommissie op volle toeren om de zomerkampen overal onder aandacht te brengen. De kampcommissie vergadert iedere maand om goed voorbereid te zijn op de zomer. Het bestuur van de stichting komt minimaal vijf keer per jaar samen.

En vergeet de inschrijfcommissie niet. Zij verwerken alle reserveringen. Ook de hoofdboekers die namens de club of vereniging deelnemers inschrijven doen dit vrijwillig. In het voorjaar start het knutselen en klussen aan het programmamateriaal en de aankleding van het kampterrein.

We zijn wij super trots dat we jaarlijks op ruim 650 vrijwilligers mogen rekenen die zich op allerlei manieren inzetten voor de SummerMoves Zomerkampen!

Algemene voorwaarden

GS0A0144
Niet is te gek!