Gezellig!

Kom mee
als leiding

Wil je wel eens ervaren wat dat nou is: het kampgevoel? Wil je je eigen kamp van vroeger een klein beetje overdoen? Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een week die kinderen de rest van hun leven bijblijft? Dan is een rol als leiding bij SummerMoves Zomerkampen iets voor jou.

SummerMoves Zomerkamp: de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. Daar kan jij aan meewerken en deel van uitmaken. Ook als je geen lid bent van een gym-, dans- of freerun vereniging. Iedereen is welkom. Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je mee als leiding. Grote kans dat dit ook jouw leukste week van de zomer wordt.

We bieden elke zomer zeven weken zomerkamp aan, waarin in elke week plaats is voor kinderen van alle leeftijden. Als toevoeging op het programma van 'Zomerkamp' bieden we in sommige weken extra gym-. dans- en freerun lessen aan. In deze weken kun je als leiding aangeven dat je ook graag met de kinderen mee zou willen naar de sporthal of de danszaal om daar te assisteren. 

Als leiding heb je de verantwoording over een tent met deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. "Jouw" tent staat in een zogenaamd dorp. Samen met dit dorp van maximaal 100 kinderen, de andere leiding en stafleden beleef je de week. In een dorp zit één leeftijdsgroep. Kijk hier voor meer uitleg. 

De leidinggroep bestaat vaak uit oud-deelnemers die na hun Ouka-jaren graag op kamp willen blijven komen, train(st)ers van de club en ouders.

Je krijgt de leiding over een tent met daarin maximaal tien kinderen in een bepaalde leeftijdsgroep. Deze tent staat in een soort dorp van tenten. Elk dorp bestaat uit ongeveer tien tenten. In een tentdorp wonen dus tijdens het kamp ongeveer 90 kinderen, 13 leiding en 4 stafleden. Je bent dus met zijn allen.

Je bent als leiding het eerste aanspreekpunt voor de kinderen uit jouw tent. Je wekt ze, eet met ze en helpt ze met de dagelijkse dingen en het zomerkampprogramma. Overdag begeleid je spellen of sporten en help je mee met een variëteit aan taken in het recreatieve programma, zoals het bemannen van een post tijdens een spel. Als je kinderen slapen neemt de nachtwacht de zorg voor het kampterrein en al z’n bewoners over en ga je naar ‘de andere kant van de heuvel’ waar je met alle andere vrijwilligers bij kan kletsen en een klein feestje kunt bouwen.

Als je het leuk vindt, mag je aangeven of je naast het recreatieve programma een begeleidende rol wil bij het gym-, dans-, of freerunkamp.

Kennismaken

Wil je het terrein van te voren eens zien en kennismaken met andere vrijwilligers, kom dan een weekend kijken of meehelpen in Beekbergen. Vanaf april is er in aanloop naar de zomer maandelijks een klusweekend op het kampterrein. Je bent van harte welkom. Mail voor kennismaking en opgave naar leiding@zoka.nl.

Wanneer kom jij?

We bieden elke zomer zeven weken zomerkamp aan, waarin in elke week plaats is voor kinderen van alle leeftijden. Als toevoeging op het programma van 'Zomerkamp' bieden we in sommige weken extra gym-. dans- en freerun lessen aan. In deze weken kun je als leiding aangeven dat je ook graag met de kinderen mee zou willen naar de sporthal of de danszaal om daar te assisteren. Wil je weten in welke weken dit kan? Kijk dan bij de weekindeling.

Voor veel weken zijn er verenigingen die nog leiding zoeken voor hun deelnemers. Maar je kunt je als leiding ook aanbieden. Check ons prikbord voor alle leidingoproepjes!

 

zomerkamp
Niet is te gek!