Onvergetelijk

Wat vonden
anderen?

De belevenissen van...

Bart

(staflid, oud-deelnemer en ouder van deelnemers. In het dagelijkse leven backoffice manager grondstromen).

“Wij waren destijds met 5 jongens en 23 meiden op kamp 18 jaar geleden. We voelden ons de koning te rijk. De basis van mijn vriendengroep en sociale leven ligt in de zomerkampen. We zien elkaar in wisselende samenstellingen bij de voorbereidingsweekenden en natuurlijk in de zomer als leiding of staf.”

“De kracht van het zomerkamp vind ik: de sfeer, de energie en de groei die je doormaakt. Dat kan omdat de organisatie van het zomerkamp zo doordacht is. De leiding heeft ook veelal een pedagogische achtergrond. Zij zijn eraan gewend om te kijken of iedereen meekomt, vertalen de spelletjes en activiteiten naar ieders niveau en spreken de kinderen aan op wat ze aankunnen. Aan het einde van de week is de groep compleet samengesmolten.“

Yvette 

(staflid, oud-deelnemer en ouder van drie zomerkampers (13, 12, 9). In het dagelijks leven sportambtenaar)

“Ik heb twee voetballende kinderen die toch op zomerkamp (van voorheen de KNGU) gaan. Fantastisch. Ik heb ze zien groeien, zien genieten, zien stralen.”

“Afgelopen jaar regende het een keer, wij zaten met z’n allen  (+/- 400 kids) in de Amfi-tent te ‘Knallen met zijn allen’. Het nummer Geronimo van Sheppard gaat aan en mijn zoon, niet de grootste of stoerste van de tent, springt op en danst in zijn eentje. Iedereen (ja ik niet, ik stond in een hoekje te huilen van geluk) in een kring om hem heen om hem aan te moedigen. Zo’n ervaring vormt je, dit neem je mee voor de rest van je leven.”

“Je mag impulsief reageren binnen veilige kaders en dit wordt beloond. Op zomerkamp groei je in een soort hogedrukpan van energie. Ik zie de kinderen groeien, maar ik als mens groei ook.”

“Mijn lievelingsfoto van mijn dochter (11 jaar) is op kamp gemaakt, ze staat af te wassen. Een te groot t-shirt valt over haar broekje, kousen tot over de knie, regenlaarzen aan, haar haar zit wild en ongekamd. Al het uiterlijk vertoon valt weg.”

“Een vriendin van mijn dochter (9) ging mee op kamp. Het meisje moest eigen eten mee, want allerlei allergieën. Haar moeder maakte zich van te voren best een beetje zorgen. Maar de leiding regelt dat gewoon, zodat ook dit meisje onbezorgd mee kan doen.”

“Tegen andere ouders zou ik zeggen: ‘Gun je kind deze ervaring. Het groeit ervan, lekker zonder papa en mama je ding doen’.”

Wendy 

(voormalig voorzitter van de Kampcommissie en teamleider bij het Grafisch Lyceum Utrecht)

“Dankzij mijn ervaringen met zomerkamp, waarin je alle gelegenheid krijgt om bijvoorbeeld voor een groep te staan of te dansen, heb ik ontdekt dat ik dat leuk vind én kan. Hierin is de kiem gelegd voor mijn latere beroepskeuzes en ben ik voor de klas gaan staan als sportleraar en docent Engels.”

“Op zomerkamp kan je binnen veilige kaders je eigen impulsiviteit de ruimte geven. Hierdoor ontdek je nieuwe kanten van jezelf en dit vormt je voor de rest van je leven.”

“Mijn meest waardevolle leerervaring was dat je er mag zijn, dat je er bij hoort en dat alles eigenlijk kan. Je mag je gek verkleden, dingen doen die thuis niet mogen, vrij zijn!” 

“Ik draag de zomerkampen zo’n warm hart toe, ik heb er mijn meest waardevolle jeugdherinneringen opgedaan, zoveel geleerd, mijn beste vrienden leren kennen. Ik ben heel blij dat ik nu iets terug kan doen dat tegelijkertijd nog steeds leerzaam en leuk is.”

Gerianne

(moeder van een zomerkamper, dochter 9 jaar, eerste keer zomerkamp)

“Mijn dochter ging met een vriendinnetje mee en was nog nooit op een zomerkamp geweest. Wij vonden het best spannend, maar het voelde meteen goed bij het wegbrengen. De organisatie is goed, ze hebben een vast aanspreekpunt per tent.”

“Het programma is leuk, gevarieerd en er is veel gezelligheid.”

“We werden super enthousiast ontvangen door de leiding, zo bijzonder dat iedereen hier een vakantieweek voor reserveert en dit vrijwillig doet, daar heb ik echt bewondering voor.”

“Er was ook veel jongere leiding, leuk om te zien hoe zij met de kids omgaan. De leiding zijn allemaal mensen met hart voor de kinderen.”

Amber 

(hoofdboeker bij turnclub WVGV Weesp, staf en leiding)

“Als hoofdboeker zorg ik voor extra promotie binnen de turnclub om onze turnsters te enthousiasmeren. Het is het leukste als er lekker veel kinderen van de club meegaan. Ik werf ook voldoende leiding. Dat is fijn omdat het bij inschrijving €20,- per kind scheelt, maar het is ook vooral gezellig om met bekenden in de leiding te zitten. Mijn beste vriendin en ik doen dit sowieso altijd samen en er haken nog meer leuke mensen aan".

“Ik schrijf daarnaast het recreatieve spelprogramma voor de leeftijdscategorie Joka. Dat is superleuk om te doen. Vooral om tijdens de kampweken te zien hoe de programma’s uitpakken, wanneer er door allerlei verschillende leiding en kinderen invulling aan gegeven wordt“.

“Ik vind het elk jaar genieten om die blije kinderen te zien. Natuurlijk moet je vroeg op en is het druk en is er veel te doen, maar van die blije koppies word ik zelf ook altijd happy”.

Niet is te gek!