Voor ieder wat wils

Sjoka
wàttus?

SummerMoves Zomerkampen is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. Wij hebben de deelnemers onderverdeeld in vijf leeftijdsgroepen; Sjoka, Joka, Tika, Mika en Ouka. Leeftijdsgenoten zitten bij elkaar in een zogenaamd 'dorp' (een groepje tenten bij elkaar) en voor elke leeftijdsgroep wordt een recreatief en sportief programma gemaakt dat aansluit bij de belevingswereld. In principe heeft iedere tent een eigen tentleiding (soms zelf 2) en ieder dorp heeft ook meerdere stafleden die het gehele dorp onder de hoede nemen.

Ieder jaar wordt er een overkoepelend SummerMoves Zomerkampen thema bepaald en ieder dorp heeft binnen dit overkoepelende thema een eigen dorpsthema.

Sjoka

Super jongerenkamp

Voor de allerjongste kinderen van 6 tot 8 jaar bieden wij een halve week kamp aan bij de Sjoka's. Met ongeveer acht kinderen (gemengd) slapen de sjoka's in een klein dorp. In één van de tenten in het Sjokadorp slaapt de leiding bij elkaar. Zij zijn dus altijd dichtbij. 

Sjoka's doen veel actieve spelletjes in het bos, op de zandvlakte of het kampterrein en gaan zwemmen, gymen en dansen. Ook de dagelijkse activiteiten zoals afwassen, snoepjes kopen in de blokhut en bijvoorbeeld een tas inpakken voor het zwembad zijn voor Sjoka's bijna programmaonderdelen. Uiteraard worden ze hierbij goed begeleid door de leiding, maar ze hebben ook de vrijheid om zelf te ontdekken en ervaren.

Kinderen van 8 mogen kiezen tussen Sjoka en Joka (de volgende leeftijdsgroep). Als je voor het eerst op kamp gaat, dan is Sjoka een fijne manier om het uit te proberen.

sjoka

Joka

Jongerenkamp

De kinderen van 8 tot 10 jaar gaan een hele week op kamp. Met ongeveer 8 kinderen van hetzelfde geslacht slapen de Joka's in een tent. De leiding van de tent slaapt elders op het terrein, maar er is 's nachts altijd nachtwacht aanwezig. Het gehele Jokadorp bestaat uit ongeveer 6 tot 10 tenten.

De Joka's hebben veel actieve programmaonderdelen, zoals bos-ren-spelen, waterspelletjes en speurtochten, maar gaan ook lekker zwemmen en zingen bij een kampvuur.
 
Vanaf deze leeftijdsgroep kan er ook gekozen worden om naast het zomerkampprogramma een extra sportprogramma te kiezen, te weten Gymkamp, Danskamp, Freerunkamp of Rope Skip kamp. Als er voor een sportprogramma gekozen wordt dan wordt er ongeveer 8 uur per week extra aan deze sport besteed.

Bij deze leeftijdsgroep worden vriendschappen vlot gemaakt en worden de kinderen die individueel ingeschreven zijn snel opgenomen in de groep.
joka

Tika

Tienerkamp

Kinderen van 10 tot 12 jaar gaan een week op kamp bij de Tika's, deze groep is geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Met ongeveer 8 kinderen van hetzelfde geslacht slapen de Tika's in een tent. De leiding slaapt elders op het terrein, maar er is 's nachts altijd nachtwacht aanwezig. Het gehele Tikadorp bestaat uit ongeveer 6 tot 10 tenten.

Het programma van de Tika's bestaat uit bos-renspellen, strategische spellen, waterspelletjes, quizzen en speurtochten zowel op het terrein als in de omliggende omgeving. Daarnaast gaan ze ook zwemmen, dansen en zingen bij een kampvuur. 

Tika's kunnen naast het zomerkampprogramma ook kiezen voor een extra extra sportprogramma; Gymkamp, Danskamp, Freerunkamp of Rope Skip kamp. Als er voor een sportprogramma gekozen wordt dan wordt er ongeveer 8 uur per week extra aan deze sport besteed.tika

Mika

Middenkamp

Kinderen die de brugklas hebben doorlopen (leeftijd 13 tot 15 jaar) gaan als Mika een week op kamp. We leggen de grens bij de middelbare school omdat het verschil in belevingswereld tussen de basisschool en de middelbare school best groot kan zijn. Mika's liggen met ongeveer 8 kinderen van hetzelfde geslacht in een tent en voor de tentleiding streven wij ernaar om leiding te plaatsen die minimaal 21 jaar is. Een heel Mikadorp bestaat uit ongeveer 6 tot 10 tenten.

Het programma van de Mika's bestaat uit de traditionele kampactiviteiten zoals bos-renspellen, speurtochten, kampvuur, quizzen, zwemmen etc. Dit wordt echter uitgebreid met een uitstapje naar de stad, disco(training) en een griezelactiviteit.

Mika's kunnen naast het zomerkampprogramma ook kiezen voor een extra extra sportprogramma; Gymkamp, Danskamp, Freerunkamp of Rope Skip kamp. Als er voor een sportprogramma gekozen wordt dan wordt er ongeveer 8 uur per week extra aan deze sport besteed. 
mika

Ouka

Ouderenkamp

De oudste kinderen van 16 tot 18 jaar gaan bij de Ouka's een week op kamp. Met ongeveer 8 kinderen van hetzelfde geslacht liggen ze in een tent. Bij deze leeftijdsgroep is geen tentleiding aanwezig, alleen stafleden die het gehele dorp aansturen. Het dorp bestaat uit ongeveer 6 tenten.

Het programma is echt een mix aan bos-renspellen, een dagtocht, waterspelletjes, strategische spellen, quizzen, etc. aangevuld met zwemmen, een dag naar de stad en naar de disco. Daarnaast hebben Ouka's meer vrije tijd en is er ruimte om 's nachts te feesten.

Ouka's kunnen naast het zomerkampprogramma ook kiezen voor een extra extra sportprogramma; Gymkamp, Danskamp, Freerunkamp of Rope Skip kamp. Als er voor een sportprogramma gekozen wordt dan wordt er ongeveer 8 uur per week extra aan deze sport besteed.  
ouka
Niet is te gek!