Gevarieerd programma

Dagje
Summer
Moves

7:30 uur: opstaan

De ochtendbeats klinken over het kampterrein. Je weet het: Tijd om op te staan. Je tentleiding steekt zijn hoofd naar binnen. “Goedemorgen! Lekker geslapen? Over een half uur ontbijten, tsjop tsjop, in de benen!” In jullie eigen tempo staan jij en je tentgenoten op. Er klinken verhalen over het opblijven terwijl jullie je aankleden. Rustig hobbel je naar de wc, nog even handen wassen, tanden poetsen en dan snel aan tafel voor het ontbijt.

8:00 uur: ontbijt

Alle kinderen zitten aan tafel, het is een gezellige drukte. Er is thee, melk of water. “Geef je even de jam door?” Of wil je liever kaas en een boterham met hagelslag? Na het ontbijt zijn er gelukkig twee anderen aan de beurt om af te wassen, jij hoeft vanavond pas. Terug in de tent ruimen jullie de slaapspullen even aan de kant. Zitten al je spullen in je tas, zijn de bedden gestapeld en staan de schoenen bij de ingang? Dan kan de dag beginnen. Je hebt nog tijd voordat het ochtendprogramma start en racet snel even naar de blokhut om wat lekkers te kopen van je zakgeld. 

10:00 uur: start ochtendprogramma

Iedereen verzamelt aan de tafels in het dorp. Na het zo hard mogelijk zingen van het kamplied van dit jaar begint het eerste spel. Sommige kinderen gaan naar de danszaal, die zijn namelijk op Danskamp. Anderen gaan naar de sporthal, die zijn op Gymkamp. Er zijn er zelfs die gaan Freerunnen.

Vanochtend doen de zomerkampers Levend Stratego op het kampterrein. De staf legt het spel uit en de leiding neemt de posten in. Lukt het je vandaag om de vlag te veroveren van de andere groep? De tijd vliegt om en voor je het weet ga je alweer lunchen. 

12:15 uur: lunch

Aan de picknicktafel in je eigen dorp hoor je hoe het in de sporthal was. Iemand heeft voor het eerst een reuzenzwaai aan het rek gemaakt. Het was best eng, maar gelukkig hielp de gymstaf haar goed. En in de danszaal hebben ze vandaag streetdance gehad. Je bent benieuwd hoe het optreden aan het eind van de week eruit zal zien!  

13:30 uur: start middagprogramma

’s Middags gaan jullie met jouw hele dorp een speurtocht lopen. Oranje verkeershesje aan en de route proberen te vinden die is uitgezet. De leiding staat op posten onderweg en bij elke post krijg je een opdracht. Gelukkig is er ook een limonadepost, daar ben je wel aan toe.

17:00 uur: eind van de middag

Aan het eind van de middag is iedereen terug op het kampterrein. Vandaag ga je douchen voor het avondeten, maar eigenlijk wil je andere leuke dingen doen. De leiding spoort je aan: “Kom op, lekker even alle stof afspoelen. Straks help ik je met je haren borstelen.” Na het douchen nog even naar de speeltuin en dan avondeten.

18:00 uur: avondeten

Tomatensoep, pasta met champignonsaus en een appel. Tijdens het eten hoor je de muziek van de Vretotheek. Zouden ze het liedje draaien dat jullie hebben aangevraagd voor de leiding? Tuurlijk, en ook nog de kampdans, die ken je al heel goed, dus gauw danst iedereen mee. Na het eten is het jouw afwasbeurt. Bah, bij het afwassen geeft al die saus vies afwaswater. Gelukkig kan je nog een keer schoon water halen, want de stafleden van de Interne Dienst hebben de grote waterteil gevuld.

20:00 uur: avondprogramma

Als de afwas klaar is, is het ook al bijna tijd voor het avondprogramma. Je hebt nog net tijd om een foto te bestellen bij de fotograaf. Leuk, er zijn weer veel nieuwe foto’s. Snel ga je naar het mafketelspel. De leiding is verkleed, aan jou om uit te zoeken wat er verkeerd is in hun kleding of gedrag. Met je snowboard de heuvel af zonder sneeuw, serieus? Niets is te gek!

21:30 uur: tea time

Na het vinden van alle maffe dingen, drinken jullie samen thee. Gisteren was dat bij het kampvuur, vandaag gewoon in het dorp. Maar er moet natuurlijk wel bij gezongen worden, je hebt al veel nieuwe liedjes geleerd deze week. Na de thee ga je handen wassen, tanden poetsen, plassen en hop naar bed.

22:00 uur: bedtijd

Niet slapen natuurlijk, eerst nog even keten en kletsen in de tent. De leiding komt een paar keer waarschuwen: “Jullie moeten nu echt gaan slapen, hoor!” Langzaam valt de één na de ander in slaap. Het wordt stil in de tent. Nou, dan ga jij ook maar slapen, morgen weer een drukke dag. Je bent benieuwd wat je gaat doen. Naar het zwembad misschien? 

Niet is te gek!