Goed geregeld

Afspraken
voor een
leuke week

Op kamp mag heel veel wat thuis niet mag. Om ons in de gelegenheid te stellen om voor ieder kind een fantastische en veilige week te organiseren, gelden er tijdens SummerMoves Zomerkampen een paar regels.

Een week is een week

Op Zomerkamp ga je de hele week (behalve de Sjoka’s). De week start op zondagmiddag met de opening en eindigt op zaterdagochtend met de sluiting. Het is niet mogelijk om later te komen en/of eerder weg te gaan. Door dit voor iedereen gelijk te houden lukt het ons om alle kinderen dezelfde ervaring te geven en dat is weer goed voor het groepsgevoel.

Focus op offline: mobiele telefoons

Bij de Sjoka’s, Joka’s en Tika’s (kinderen t/m 12 jaar) blijven de mobiele apparaten zoals telefoons en smartwatches lekker thuis. Ze zijn niet gemaakt om een kamp te overleven en de ervaring is dat het niet gebruiken ervan super verbindend werkt en ontspannen effecten heeft. Zien appen, doet appen. Bij sommige kinderen triggert het heimweegevoelens juist extra, vandaar een duidelijke lijn. Uiteraard is het kamp 24/7 te bereiken via 055-2001103 en als het nodig is kan een kind via de Administratie je bellen.

Ook bij de Mika’s en Ouka’s is het advies de telefoon thuis te laten, het is niet noodzakelijk voor het programma en ook hier is het risico dat ze stuk gaan of kwijtraken. Ze mogen mee, maar het gebruik zal worden geminimaliseerd. Ook zal met deze leeftijdsgroepen worden besproken hoe we omgaan met telefoons. Dit om een veilige sfeer in de groep te creëren.

Natuurlijke energie genoeg

Wakker blijven met behulp van energiedrankjes is, naast dat het ongezond is, ook niet bevorderlijk voor de sfeer in de groep en de beleving van een Zomerkampweek. Wij raden het gebruik daarvan af.

Alcohol

Wij houden ons aan de wet. Onder de 18 jaar is het op het kampterrein niet toegestaan om alcohol te kopen of te nuttigen. 

Rookvrije generatie

Wij zijn trots op het feit dat ons kampterrein tijdens openingen en sluitingen rookvrij is. Hiermee willen we het goede voorbeeld geven aan onze deelnemers, de volgende generatie. Tijdens de kampweek hebben wij een rookplek uit het zicht van de kinderen voor de vrijwilligers die het (nog) niet kunnen laten.

Verdovende middelen

Vanzelfsprekend is het gebruik van verdovende middelen niet toegestaan.

Niet is te gek!